Lees hoe we anderen ondersteunen

Lees hoe we anderen ondersteunen

TEON’s innovatieve engineering in de suikerindustrie

Bij TEON streven we ernaar om niet alleen problemen op te lossen maar ook toekomstgerichte oplossingen te bieden die inspelen op de groei en behoeften van onze klanten.In een recente samenwerking met een klant uit de suikerindustrie, hebben we bewezen dat onze benadering van engineering verder gaat dan het leveren van standaardmachines.

Uitdaging van de klant

Onze klant, actief in de suikerindustrie, stond voor een uitdagende situatie. Ze hadden een nieuw product in ontwikkeling met aanzienlijk groeipotentieel en toenemende marktvraag. Echter, gezien de unieke aard van het product, ontbrak het aan een standaard apparaat op de markt om het te produceren. De klant zocht naar een innovatieve productiemethode die niet alleen het huidige probleem kon aanpakken, maar ook schaalbaar en aanpasbaar zou zijn voor toekomstige groei en veranderingen.

TEON’s aanpak

TEON’s benadering gaat verder dan de traditionele machinebouwer. In plaats van simpelweg een oplossing te bieden binnen het gestelde budget, ging TEON een dynamisch proces in. We begonnen met het identificeren van het probleem van de klant en keken naar de bredere context, waaronder toekomstige groei, beschikbaar personeel en de mogelijkheid om standaardcomponenten te integreren.

In plaats van alles van A tot Z te engineeren, onderzocht TEON bestaande componenten en technologieën die al beschikbaar waren. Zo pasten we de bestaande transportbanden aan voor hergebruik. In het bijzonder hebben we intern de stapelaar met weging ontwikkeld en geproduceerd, die cruciaal was voor het ergonomisch afvullen van kratjes en het verdubbelen van de productiecapaciteit. TEON diende ook als testcentrum. Hier werden alle ontwikkelde componenten zorgvuldig samengebouwd en uitgebreid getest voordat ze daadwerkelijk werden gebruikt om te produceren.

Meerwaarde van engineering

TEON benadrukt dat engineering niet alleen een oplossing biedt, maar een solide basis creëert voor toekomstige aanpassingen en uitbreidingen. De klant kreeg niet alleen een stand-alone apparaat dat zijn huidige probleem oploste, maar ook een productiesysteem dat aanpasbaar was voor groei en verandering.

De voordelen van engineering werden duidelijk in verschillende aspecten:

  • As-built documentatie: Een gedetailleerde documentatie van de installatie stelt de klant in staat om in de toekomst gemakkelijk aanpassingen en uitbreidingen uit te voeren.
  • Ergonomie en lay-out discussie: Door vroegtijdige betrokkenheid bij het ontwerpproces kon TEON ergonomische aspecten en de lay-out in de fabriek bespreken, wat leidde tot een efficiënter productiesysteem.
  • Testen in werkplaats: Het fungeren als een testcentrum gaf TEON de mogelijkheid om componenten grondig te testen voordat ze in productie gingen, wat de betrouwbaarheid van het eindproduct waarborgde.

Resultaat

Onze engineeringbenadering heeft niet alleen het initiële probleem van de klant opgelost, maar heeft ook een veelzijdig toestel gecreëerd dat in verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Het totale traject, met een sterke focus op engineering, heeft aantoonbaar meerwaarde geleverd, waardoor de klant een flexibele, kostenefficiënte en toekomstbestendige oplossing heeft gekregen.

Heeft uw bedrijf ook unieke uitdagingen die vragen om innovatieve engineeringoplossingen? TEON staat klaar om uw visie te realiseren en een op maat gemaakt traject te ontwikkelen. Neem vandaag nog contact op.

Laat vrijblijvend je gegevens na en we nemen binnen de 2 werkdagen contact met je op.

Technisch Ontwerp Team BV

Veldegemsestraat 81
8210 Zedelgem

BE 0730.808.589

wim@teon.be
+‭32 478 042 219‬