Computer Aided Design

Wat is Computer Aided Design?

Computer Aided Design is de digitale versie van de vroegere tekentafel. Met dit verschil dat je naast tekenen in één vlak, gekend als 2 dimensionaal of kort weg 2D, ook een 3de dimensie kan toevoegen. Vandaar dat men spreekt van 3D of 3 dimensionaal tekenen. 3D tekenen is nu de standaard in vele industrieën.

computer aided design teon
voordelen van cad teon

Voordelen van CAD

CAD heeft als voordeel dat heel snel een bespreekbaar document kan worden gegenereerd waar vervolgens de productie bestanden kunnen worden uit getransporteerd die onmiddeling kunnen ingelezen worden in een lasertafel, freesmachine, draaibank, bewerkingscentrum en niet te vergeten de wel gekende 3D printers om zeer snel een prototype te kunnen maken. Ook leent een 3D model zich om berekeningen op te doen. Simulaties en analyses kunnen worden uitgewerkt in alle vormen aan de hand van een 3D model.

Waarvoor kan je het inzetten?

Een CAD ontwerp is de ideale communicatietool. Samen visualiseren we mogelijke oplossingen lang voordat ze uitgevoerd worden.

Dit is ideaal om:

  • De indeling productievloer uit te werken
  • De layout van een werkpost te optimaliseren
  • De productie workflow te finetunen
  • Productdesign
waarom cad voorbeelden teon
2d 3d cad tekening

Waarom digitaal?

TEON beschikt over alle capaciteiten om 2D en 3D modellen aan te leveren. In een project kunnen we wel al het nodige uitwerken en aanleveren. Zo kan er vlot en efficiënt gewerkt worden.

Een groot verschil tussen een schets en een digitale tekening is dat de werkelijke weergave kan besproken worden. Dat geeft een grote meerwaarde die zorgt dat we zeer snel kunnen overgaan naar een prototype of test opstellingen.

kennismaking tepn

Neem contact

Een traject begint met een kennismaking. Dit eerste intake gesprek gebruiken we om verwachtingen te detecteren en te kaderen. Een project kan rond een service, product of productieproces gaan. Uiteraard kan jullie bedrijf volledig deel uitmaken van een uitgestippeld traject.

Indien gewenst, kunnen we na ons gesprek een voorstel uitwerken.

Diensten

Change management

Technisch advies

Onze hoofdactiviteit is onafhankelijk advies. Optimaliseren is nodig en vraagt een expertise die niet fulltime nodig is. Daarom zijn we de ideale partner voor groeiende bedrijven. Dat zorgt voor een lagere investering dan voor opgesteld.

Lees meer
Projectopvolging

Projectwerk

Projectwerk is maatwerk. Bij TEON is het op maat van je product en bedrijfsvisie.

Een technisch oplossing moet een eenvoudige oplossing zijn en rekening houden met de toekomst van het bedrijf. We werken rond machinebouw en productontwikkeling.

Lees meer
productie

Machinebouw voedingssector

TEON is een leveranciers ter ondersteuning van alle technische processen binnen je bedrijf. Alle materialen, producten of machines die het resultaat zijn van onze diensten leveren we aan.

Lees meer
CAD Computer Aided Design

Computer Aided Design

Concepten en ideeën bespreken is goed. Maar wat dan? Met behulp van CAD in 2D of 3D afhankelijk van “best practices” visualiseren we wat is besproken.

Lees meer