Bakken kantelaar

Een bestaande machine vervangen is een ideaal moment om te optimaliseren. Het concept vereenvoudigen en minder gevoelig maken voor vervuiling is vanzelfsprekend.

Pre optimalisatie

Een standaard bakken kantelaar heeft dagelijkse herstelling en onderhoud nodig. De kantelaar is gemaakt voor alle bakken die door de leverancier verhandeld worden. De grote speling in het systeem zorgt voor extra schokken in het systeem met een verhoogde slijtage als gevolg. Het systeem heeft 2 aangedreven rolbanen die mee kantelen. Het gewicht is niet goed verdeeld en geeft schokken.

Optimalisatie

Het systeem wordt gereduceerd naar het hoogst noodzakelijke. Rolbanen worden uit de kantelaar gehaald. Het invoer en uitvoer systeem maakt gebruik van bestaande rolsystemen voor en achter de kantelaar. Kantelkooi wordt op maat ontwikkelt voor de gebruikte kratten. Bestaande motoren werden opnieuw gebruikt.

Resultaat:

Schokken en trillingen zijn uit het systeem. Metaalmoeheid is opgelost. Bewegende delen zijn niet meer onderhevig aan ongebruikelijke slijtage. De kratten gaan zonder beschadiging door het systeem. Onderhoud is gereduceerd naar 1 algemeen onderhoud per jaar. Deze machine is nooit meer de oorzaak van productie stilstand. Engineering werd in huis uitgewerkt tot en met installatie.

Bakken kandelaar